Milyen anyagból lehet csomagolási hulladék? A melléktermékektől való szabadulás.

Mi is az a csomagolási hulladék? Itt nem az ünnepi csomagolóanyagokra kell gondolnunk, nem a karácsonyi karton díszdobozokra, hanem az úgynevezett egyutas csomagolási termékekre és az ebből származó hulladékokra. Az egyutas csomagolási hulladék fogalma annyit tesz, hogy ez a termék ismételt csomagolási célra már nem alkalmas. Emiatt ez a kommunális hulladék egyik fő komponense. A csomagolási hulladék anyaga lehet:

 • papír
 • fa
 • fém
 • műanyag
 • textil
 • kompozit
 • Sőt akár több anyagfajta is megjelenhet egyszerre, ilyen például az italoskarton.

  A lakossági és az ipai ügyfelek közötti különbségek. A nagy csomagolási hulladék feldolgozók.

  Környezetvédelmi szempontból lakossági ügyfeleket ez a teher úgymond nem érinti, mivel az egyénenkénti mennyiség elenyésző ebben az esetben. Az ő tehermentesítésük természetesen megoldott. Céges szinten viszont már nemcsak, hogy felelősség, de kötelezettség is ezeknek az anyagoknak a megfelelő szelektálása, gyűjtése és elszállíttatása. Ezek a szelektíven gyűjtött csomagolóanyagok hulladékhasznosítási műveleteken esnek át, majd újrahasznosítás folyamán, újra csomagolóanyagként kerülnek hasznosításra.

  Mi hasznosítható újra és mi nem? Nem minden hulladék születik újjá!

  A lakossági kommunális csomagolási hulladék már nem hasznosítható újra ezen a módon, mert annak szelekciója és szennyezettsége miatt ezeknek a termékeknek az újrahasznosítása sokkal bonyolultabb és jóval költségesebb lenne. Ezek megsemmisítésre kerülnek. Legalább is jelentős részük. Viszont a nagyipari csomagolóanyagok célba érése után, még rengeteg lehetőséget rejt magában. Az önök által felgyűjtött csomagolási hulladék a mi begyűjtésünknek és az újrahasznosító üzembe szállításunknak köszönhetően jelentősen csökkentik a környezeti károkat. Mindemellett önöket sem terheli a gond a tárolást, eltávolítást illetően.

  Céges szinten kiknek ajánlanánk a szolgáltatásunkat?

  Azt mondhatjuk, hogy az összes kereskedelemben tevékenykedő, értékesítői céget. Teszem azt nagykereskedelmi depók, akik árukészletüket szintén csomagolt formában rendelik meg, majd kisebb vagy vegyes pakkokban újabb csomagolási hulladékot termelve tovább küldik a termékeiket, immáron a kiskereskedők felé. De akár háztartási eszközöket vagy autóalkatrészeket forgalmazó cégeket is említhetünk. Célközönségünk lehetnek akár a nyílászárók forgalmazásával foglalkozó vállalkozások is. Ugyanígy az élelmiszeripari gyárak csomagolási hulladékai is a mi kompetenciánkba tartozik. Szóval az igény oldaláról szinte bárkinek tudunk segíteni, aki nagyobb mennyiségű csomagolási hulladékot termel. Emellett természetesen szívesen teszünk javaslatot a termékek legegyszerűbb, mégis leghatékonyabb szelektálására, tárolására. Az átvételtől kezdve az elszállítást és az újrahasznosítás gondját is bátran cégünkre bízhatják.