Csomagolási hulladék - papirtaxi.hu

A nagyüzemi mennyiségű csomagolási hulladékok.

A csomagolási hulladék csoportosítása és szelektálása kiemelkedően fontos a gyűjtés során. Ne a postáról rendelt három kartondobozunk miatt aggódjunk, hanem az ipari mennyiségű csomagolási hulladékra gondoljunk. A multicégek működéséhez ma már elengedhetetlen feltétel a megfelelően biztosított hulladék gyűjtés, a felelős szelektív tárolás és a megfelelő elszállíttatás. A jelenlegi klímaválság okán, újabb és újabb szigorítások születnek a kormányok részéről. Jelentős anyagi büntetésre számíthatnak azok a cégek, akik nem megfelelően gondoskodnak a csomagolási hulladékok kezeléséről. A piaci szereplők kiemelt felelősége, hogy hatékonyan csökkentsék csomagolásaik környezetre gyakorolt, romboló hatásait. Kicsit taglaljuk, hogy miről is beszélünk.

A csomagolási hulladékok típusai több csoportra oszthatók.

A szállítási védelmet képző csomagoló anyag teszi ki a csomagolási hulladék nagy részét. Az alapanyagok, nyersanyagok szállítás közbeni védelmét szolgáló csomagoló anyagok, amik lehetnek, műanyagból, fából, fémből, üvegből. Ekkora mennyiségben ezek nem tárolhatók tartósan. A külön csoportra bontott hulladék folyamatos áramlása plusz feladatot ró a vezetőségre. Ez nyilván nem megoldható lakossági konténerekkel. A mennyiség és a típusok sokfélesége kötelezi önöket a folyamatos hulladék elszállíttatására. A kiemelten külön kezelendő csomagolási hulladékok azok, amikre még nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

Veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolási hulladékok.

Ezek külön kezelendő csomagolási hulladéknak minősülnek. Ide tartoznak például a festékes, vegyszeres, és a permetszeres göngyölegek. Ezek azok az egyutas csomagolások, amik semmilyen módon nem keveredhetnek egyéb gyűjtött anyagokkal. Az import termékek kereskedelmével rengeteg plusz csomagoló anyagot kapunk nap, mint nap. Elkeserítő látni a rengeteg plusz csomagoló anyagot, ami a beérkeztetésig, a megrendelt több konténernyi árucikk biztonságát garatálja. Szükséges és sajnos elkerülhetetlen. De megoldható.

A profi hulladékkezelés.

Ennek megoldását mi garantáljuk, az általunk biztosított gyűjtő konténerek bérlésével, illetve a szaktanácsadásunknak köszönhetően megoldottnak tekinthetik ezt a problémát. Több éves partneri kapcsolatunk segítséget nyújt irodáknak, iskoláknak, óvodáknak, gyáraknak, nagykereskedelmi vállalatoknak, de egyéb ágazatban tevékenykedő cégeknek is. Bárkinek, akinek kell egy biztosított hulladékfuvar. A méhtelepek rugalmatlansága már a múlté, hiszen velünk nem kell megoldania a szállítás feladatát, önöknek nincs más dolguk innentől kezdve, mint a megfelelő módon szelektálni és gyűjteni a felhalmozódott csomagolási hulladékot.