Napjainkban az adathalászat jelentős „iparággá” nőtte ki magát, mely ellen egyetlen megoldás a megfelelő iratmegsemmisítés, cégek és magánszemélyek számára egyaránt. Nemcsak azért érdemes megfelelő fokozatú iratmegsemmisítést alkalmazni, mert törvényileg kötelező, hanem azért is, mert adathalászat révén egy cég vagy egy vállalkozás súlyos gazdasági károkat szenvedhet. Tudta, hogy Magyarországon a vállalkozások egyötöde szenvedett már el kárt abból kifolyólag, hogy nem végzett megfelelő iratmegsemmisítést? Olykor hitetlenkedve állunk a tény előtt, hogy az adathalászat még ma is ilyen nagy százalékban történik fizikai úton.

Iratmegsemmisítéssel az adathalászat ellen

Az iratmegsemmisítés az egyetlen módja, hogy megvédjük magunkat, cégünket, ügyfeleinket a fizikai adathalászattal szemben.

Nyilvánvalóan e célból született rá törvény. Ennek ellenére még ma is sokan úgy gondolkodnak, hogy „ez velem nem történhet meg”, holott az esély igen nagy rá. Éppen ezért érdemes előre gondolkodni, és megelőzni az ilyen problémákat. Cégek esetében egyértelmű, hogy a számlák, bankszámlakivonatok, ügyféllisták, alkalmazotti dokumentumok, szerződések esetében iratmegsemmisítés legyen a megoldás, ha ezek az iratok elévültek.

Ezenkívül azonban érdemes másra is gondolni, melyekre ugyan nem vonatkoznak törvényi előírások. Gondolt már arra, hogy milyen ajándékot ad az adathalászok kezébe, amikor egy fejlesztési terv vázlatát a szemetesbe dobja? Ugyanez vonatkozhat egy marketingterv vázlatára is. Amennyiben ezekkel a vázlatokkal kapcsolatban nem az iratmegsemmisítést választjuk, óriási értéket adhatunk a konkurencia kezébe.

Iratmegsemmisítés házon kívül

Egyes vállalkozásoknál előfordul, hogy az iratmegsemmisítés kivitelezhetetlen házon belül. A Duna Hulladékhasznosító Bt. megfelelő partner a probléma megoldásához. Az iratmegsemmisítés házon belüli megoldása olykor nem tűnik túl gazdaságosnak, illetve az is előfordul, hogy nincs elegendő hely egy készülék elhelyezéséhez. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a Duna Hulladékhasznosító Bt. segítségére lesz az iratmegsemmisítés kiszervezéséhez. Minden esetben jegyzőkönyvet készítünk a folyamatról, amivel Ön igazolni tudja a későbbiekben a megfelelő adatkezelést. Nagyobb mennyiségű irat esetén a szállítás sem fog gondot okozni az Ön számára, hiszen Papírtaxi szolgáltatásunkkal az elszállítást is átvállaljuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy biztonságban tudhassa cégét!