Iratmegsemmisítés - papirtaxi.hu

Az iratmegsemmisítés kicsiben is ugyanolyan fontos, mint nagyban.

Tizenkét éve hogy, megnyithattuk óvodánk kapuit. A rengeteg szervezési és regisztrációs feladatnak köszönhetően, jelentős mennyiségű papír alapú iratmennyiség gyűlt fel. Egyrészt a beiratkozások során kitöltött regisztrációs űrlapok halmaza, másrészt a havi ebédigénylőlapok adathordozói lapjai, az egyéb irodai formanyomtatványok garmada. Mindemellett a fejlesztések és napi programoknak köszönhető gyermeki rajzok és gyakorlólapok tömege lepte el óvodánkat.

Újrahasznosítás és/vagy iratmegsemmisítés.

Eleinte nem gondoltunk iratmegsemmisítésre, mert azt hittük, hogy győzzük, de ahogy teltek az évek úgy tornyosult a papírhulladék. A gyerekek tizedtöredékét vitték haza mindannak ami bent elkészült, a nagy részénél igyekeztünk újrahasznosítás keretein belül hasznosítani a hulladékot, de ugye személyes adatokat tartalmazó iratokat nem adhattunk ki. Ekkor egyik kolleganőnk ajánlotta a Papírtaxi iratmegsemmisítő és papírhulladék elszállítását biztosító szolgáltatását, és akkor még nem is gondoltuk, hogy két legyet ütünk egy csapásra.

A helyes iratmegsemmisítés és a hulladékkezelés példamutatása.

Nemcsak hogy az iratmegsemmisítés kérdését oldotta meg a cég, de külön nevelési célzattal bevontuk a papírgyűjtésbe az óvodai csoportjainkat is. Az élet a legnagyobb tanító, így ha láthatóvá és kézzel foghatóvá tesszük a kicsik számára a hulladékgyűjtést, azzal már kicsi korban Pavlovi reflexként a helyes viselkedési séma kialakítására ösztönözzük a következő generáció jelenlegi apróságait. Tehát abszolút természetessé válik számukra a helyes viselkedési forma, és a feladatmegoldás is automatikussá válik. A gyűjtő konténer a szerződés megkötése óta rendszeresen érkezik. Gyermekeink kiválóan megtanulták a papírhulladékok szabályos szelektálását és gyűjtését. Az irodában elhelyezett iratmegsemmisítő pillanatok alatt darálta le a felgyűlt adathordozó lapokat.

Minden jó, ha jó a vége. Sok gyermek, sok év, sok irat.

Az igazgatóság fellélegezhetett, már nem motoszkált a fejekben az a nyomasztó aggály, hogy biztos, hogy elég darabra téptem? Biztos, hogy minden adat iratmegsemmisítésre került? Az oktatási törvényben foglaltak alapján minden 3. életévét betöltött gyermek óvodai fejlesztésre szorul a 6. éves koráig. Ez rengeteg felgyűlt iratot és így szervezett iratmegsemmisítést igényel. Ha ezt a mennyiséget beszorozzuk a minimum három éves ciklusokkal és a teljes óvodai létszámmal, akkor már ipari mennyiségű hulladékról beszélhetünk. A Papírtaxi szolgáltatásai messzemenőkig teljesítették az elvárásainkat.