A legrégebbi környezetvédelmi kezdeményezés, mely évtizedek óta hagyomány hazánkban, az iskolai papírgyűjtés. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Duna Hulladékhasznosító Bt. csapata. Fontos tudni, hogy évente négy alkalommal szervezhetnek az iskolák papírgyűjtést. Ezt igen kevesen tudják, hiszen a hagyomány szerint ősszel, évente egy alkalommal szokták megtenni ezt az iskolák. Érdemes kihasználni az évi négy lehetőséget, hiszen így négyszer annyit teszünk környezetünk védelméért, valamint a befolyt összeg is megnégyszereződik az iskolák, osztályok számára.

Iskolai papírgyűjtés a Papírtaxival

Papírtaxi szolgáltatásunk kifejezetten azért jött létre, hogy a papírhulladék elszállítása senkinek ne okozzon gondot.

Sok oldalról támogatjuk az iskolai papírgyűjtés sikerességét. Az iskolák számára konténert vagy gyűjtőedényt biztosítunk. A konténerek cseréje természetesen díjmentes. Az összegyűjtött papírhulladék ára minden esetben egyedi megállapodás függvénye, hiszen az adott mennyiségtől, valamint a távolságtól függ. Az iskolai papírgyűjtés eredményét minden esetben készpénzben fizetjük, megállapodás szerint vagy a tanintézményben, vagy telephelyünkön.

Ezenkívül van még egy nagyon fontos tényező, amiért érdemes a Duna Hulladékhasznosító Bt.-vel karöltve szervezni az iskolai papírgyűjtést, mely talán a legfontosabb minden eddig említett ok közül. Az általunk elszállított papírhulladékot európai papírgyárakba szállítjuk. Minden esetben gondoskodunk arról, hogy az teljes mértékben újrahasznosításra kerüljön. Hogy miért ez a legfontosabb tényező? Nyilvánvalóan ez az elsődleges célja az iskolai papírgyűjtés intézményének.

Papírgyűjtés az iskolában és a motiváció

Olykor előfordul, hogy a gyermekek egy része nem annyira lelkes, ám ezt is könnyedén orvosolni lehet, ha a pedagógusok egy kicsivel több időt szánnak a papírgyűjtés szervezésére, illetve annak előkészületeire. Olykor egy rövid természetfilm bemutatása, ami érinti a klímaváltozás negatív hatásait, elegendő ahhoz, hogy minden gyerek tenni akarjon ez ellen.

Az is bevett szokás, hogy a pedagógusok különböző termékeket mutatnak a gyermekeknek, melyek újrahasznosított papírból készülnek. Ez alapján látják a tanulók, hogy tevékenységük nem hiábavaló. Nem utolsósorban a pedagógusok részéről is szükség van némi elhivatottságra ahhoz, hogy évente egynél több alkalommal szervezzenek iskolai papírgyűjtést.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi felvállaljuk az iskolai papírgyűjtés szervezésének oroszlánrészét!