Iratmegsemmisítés

Az iratmegsemmisítés az egyetlen módja annak, hogy megóvjuk magunkat az adathalászat és az identitáslopás lehetőségétől.

Sok esetben át sem gondoljuk, hogy mennyi személyes adatot dobunk ki a szemétbe, ami roppant veszélyes. Legyen szó akár magánszemélyről, akár cégről, az adatvédelem nagyon fontos.

Magánszemélyekre leselkedő veszély iratmegsemmisítés nélkül

Amennyiben a bizalmas információkat tartalmazó iratok illetéktelen kezekbe kerülnek, az súlyosabb problémákat okoz, mint gondolnánk.

Ne higgyük azt, hogy kizárólag számítógépen, illetve az interneten keresztül leselkedik ránk veszély az adathalászok részéről. Azok a kidobott iratok, melyeken személyes adatok szerepelnek és illetéktelen kezekbe kerülnek, hasonlóan nehéz helyzetbe hozhatnak minket. Olykor szinte mindegy, hogy milyen kis darabkákra tépjük szét azokat.

Az identitáslopással foglalkozó személyek átkutatják a szemetet, valamint a szelektív papírhulladékot, és az ott talált iratokat felhasználják. Ezért olyan fontos az iratmegsemmisítés.

Még személyes leveleink, vagy nyugták kidobása is veszélyt jelenthet ránk. Még veszélyesebb kidobni a banki kivonatokat, közüzemi számlákat, esetleg biztosítási papírokat, ezzel kapcsolatos levelezéseket.

Ne adjunk esélyt az adattolvajoknak! Iratmegsemmisítés szolgáltatásunk cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt rendelkezésükre áll.

Cégekre leselkedő veszélyek iratmegsemmisítés nélkül

Iratmegsemmisítés hiányában a cégek még nagyobb károkat szenvedhetnek el, mint a magánszemélyek.

Cégek esetében a megfelelő adatvédelem megköveteli a rendszeres iratmegsemmisítést. Ellenkező esetben óriási pénzügyi veszteségek lehetőségének teszi ki magát és ügyfeleit a vállalat.

Egy cég vásárlói, megrendelői bizalommal vannak a vállalat iránt, annak ellenére, hogy Magyarországon a cégek több mint tíz százaléka a napi hulladékkal együtt távolítja el a bizalmas iratokat, feljegyzéseket. Ez óriási veszélyt jelent, nemcsak a cégre, de az ügyfélre is.

Arról is érdemes néhány szót ejteni, hogy a marketing- vagy pénzügyi tervezetek, esetleg azok piszkozatai óriási előnyt jelentenek a versenytársak számára, ha az iratmegsemmisítés helyett a hulladékba, azután az adathalászokhoz kerül, akik ezeket a terveket óriási összegekért adják tovább a konkurenciának.

Tudta, hogy minden ötödik vállalkozás hátrányt szenvedett már Magyarországon az iratmegsemmisítés hiánya miatt?

Miért tenné ki magát Ön is ennek a veszélynek? Válassza inkább iratmegsemmisítés szolgáltatásunkat, kezelje biztonságosan adatait!