A hulladék szelektív gyűjtése, különösen a papírhulladék kérdése napjainkban roppant fontossá vált. Ehhez nyújtunk segítő kezet cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.

Napjainkban már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy milyen fontos a hulladék szelektív gyűjtése, hiszen ezzel az eszközzel értékes nyersanyagokat tudunk visszajuttatni a „gyártás-felhasználás” körforgásába. A papírhulladék kiemelten fontos, hiszen rengeteg termék állítható elő újra belőle.

Mi mindenre jó a papírhulladék újrahasznosítása?

Csak a képzelet szab határt a papírhulladék újrahasznosításának. Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre használható az „újrapapír”.

Első lépésként a papírlapok, borítékok jelentek meg, mint újrapapírból készült termékek. Később füzetek, naptárak kerültek forgalomba, majd újrapapírra nyomtatott könyvek is napvilágot láttak. Nem nehéz elkülöníteni a többi terméktől, hiszen szürke árnyalata szembetűnő. Ma már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy ezek a termékek újra feldolgozott papírból készültek.

A papírhulladék legújabb felhasználási területe a papírbútor, mely egyre nagyobb teret hódít a piacon. Ezek a bútorok nemcsak esztétikusak és jól használhatók, de környezettudatos hozzáállásra inspirálják az embereket.

Ebből látható, hogy a papírhulladék szelektálása fontos, hiszen elképesztő mennyiségű és fajtájú árucikk készíthető belőle, ahelyett, hogy a hulladéklerakóban végezné.

Papírhulladék szelektálással a környezetvédelemért

Hogyan járul hozzá a papírhulladék szelektálás a környezetvédelemhez?

A válasz nem túl bonyolult. Papírhulladék újrafeldolgozásával kevesebb fát kell feldolgozni a papírgyártáshoz. Ez egyértelműen óvja környezetünket, tehát mindannyiunk érdeke.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szelektált hulladék mennyisége jelentősen lecsökkenti a hulladéklerakóba kerülő fel nem használt hulladékot. Tehát még egy érv a szelektív hulladékgyűjtés mellett.

Hogyan segítünk?

A Duna Hulladékhasznosító Bt. célja, hogy mindenkinek lehetőséget adjunk a szelektív hulladékgyűjtésre, ezzel hozzájárulva a környezetvédelemhez.

Cégek és magánszemélyek esetén egyaránt segítünk megszabadulni a hulladéktól, gondoskodunk a szállításról, valamint arról, hogy a papírhulladék valóban újrafelhasználásra kerüljön.

Szükség esetén a teljes hulladékgazdálkodás gondját átvállaljuk, legyen szó papírról, megsemmisítendő iratokról, vagy akár műanyagról. Eszközöket biztosítunk, valamint tanácsadással segítjük a cégek, közintézmények szelektív hulladékgyűjtését.

Tegyen Ön is a környezetért! Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk!