Minden műanyag hulladék alkalmas az újrafeldolgozásra? Hogyan érdemes gyűjteni a hulladékot? Hogyan oldjuk meg, hogy a hulladék valóban újra feldolgozásra kerüljön?

A műanyag hulladék szelektív gyűjtése és újrahasznosítása napjainkban központi kérdés, hiszen mondhatjuk, hogy a műanyag szinte elborította már Földünket. Mit tehetünk annak érdekében, hogy gyermekeink számára egy élhető életteret hagyjunk hátra?

A műanyag hulladék fajtái

Sajnos nem minden műanyag hulladék alkalmas arra, hogy újrahasznosításra kerüljön, ezért érdemes tájékozódni a szelektív gyűjtéssel kapcsolatban.

Bármilyen műanyag árut vásárolunk, illetve olyan árucikket, melynek műanyag csomagolása van, annak besorolási számát megtaláljuk a csomagoláson. Ez alapján tájékozódhatunk, hogy azt elhelyezhetjük-e a szelektív gyűjtőben, vagy alkalmatlan az újra feldolgozásra.

A csomagoláson minden esetben találunk egy háromszöget, abban pedig egy számot, ami a műanyag fajtáját jelöli. A számozás nem túl bonyolult, 1–7-ig tart. Ezekből az 1, 2, 4, 5-ös fajtájú műanyag újrahasznosítható, tehát a szelektív gyűjtőben a helye.

Cégek esetében, főként ahol gyártás, raktározás, csomagolás folyik, mindenképpen szükséges a hulladékgazdálkodási tervezés. Ebben mi, a Duna Hulladékhasznosító Bt. munkatársai szívesen segítünk.

Érdemes tudni, hogy egy cég esetében a megfelelő hulladékgazdálkodás nemcsak törvényileg kötelező, de gazdaságosabbá is teheti a működést. Arról nem is beszélve, hogy ezzel igen sokat tehetünk a környezetvédelemért.

Cégek műanyag hulladék gyűjtése

Mivel a műanyag napjainkban is a legolcsóbb és legkönnyebb módja a csomagolásnak, valamint rengeteg termék gyártása során is jelen van alapanyagként, ezért igen sok cégnél használják.

A gyártási és csomagolási hulladék hasonlóan óriási méreteket ölt, akár a háztartásokban keletkező műanyag hulladék. Éppen ezért ezt megfelelő módon kell gyűjteni, tárolni, valamint gondoskodni kell annak újrahasznosításáról.

Amennyiben Ön bizonytalan abban, hogy cégének milyen formában kell megfelelni a hulladékgazdálkodással kapcsolatos törvényi előírásoknak, forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk.

Nagyon sokféle vállalkozásnak, vállalatnak segítünk abban, hogy a hulladékgazdálkodás valóban gazdaságos legyen, és hogy a hulladék eljusson azokhoz, akik képesek azt újrahasznosítani. Ezzel sokat teszünk a környezetért, a cégekért, és egy élhető jövőért. Hívjon minket, hogy segíthessünk!