Ma már tudjuk, hogy a műanyagnak sokkal több hátránya van, mint előnye, mégis tovább folytatódik a műanyaggyártás, hiszen ez a legkönnyebben kezelhető alapanyag napjainkban. Mivel a műanyagot roppant könnyű és olcsó előállítani, könnyű felhasználni, ezért ma már az élet minden területén nélkülözhetetlenné vált. Ám a használaton kívül helyezett műanyag hulladék mennyisége egyre növekszik, amivel nem lehet mit kezdeni. Nem bomlik le, nem lehet elégetni, nincs hová tenni. Az egyetlen megoldás az újrahasznosítás.

Műanyag hulladék újrafeldolgozása

A műanyag hulladék újra felhasználható, ha megfelelően kezeljük, és a megfelelő helyre juttatjuk el. Ez az egyetlen megoldás a műanyag túltermelése ellen.

A műanyag hulladék újrahasznosításához elengedhetetlen követelmény, hogy az megfelelően szelektálva eljusson azokba az üzemekbe, ahol ez meg tud történni. Ehhez szelektálnunk kell a hulladékot, akár cégként, akár magánszemélyként.

Magánszemélyként nem akad ezzel problémánk, főként ha társasházban élünk, hiszen a társasház kezelője elintézi a gyűjtőedények kihelyezését és rendszeres elszállítását. Családi házas övezetben egy kicsit más a helyzet, ám már ezeken a területeken is bevett szokások vannak. Ebből adódóan magánszemélyként nincs más tennivalónk, mint szelektíven gyűjteni a hulladékot a háztartásunkban.

Cégként kicsit bonyolultabb a helyzet, főként ha induló cégről van szó. Működési területtől függően minden tevékenységhez kapcsolódóan léteznek hulladékkezelési rendelkezések, melyeket be kell tartani. Olykor előfordul, hogy a rendelkezések ismeretében is bizonytalanok vagyunk abban, hogy mi vonatkozik ránk egészen pontosan. Ez azonban ma már nem probléma, hiszen a teljes hulladékkezelés kiszervezhető.

A Duna Hulladékhasznosító Bt. a teljes hulladékgazdálkodás megtervezését és megszervezését átvállalja Öntől, ami óriási előnyt jelent, hiszen így Ön teljes figyelmét, idejét és energiáját a saját tevékenységének szentelheti. Legyen szó nyomdáról, irodáról, üzletről, egészségügyi intézményről vagy oktatási intézményről, esetleg magánszemélyről, a műanyag hulladék és a teljes hulladékgazdálkodás gondját megoldjuk Ön helyett.

Szakképzett és szakmailag nagy jártassággal rendelkező kollégáink mindenben állnak rendelkezésére, ami a hulladékgazdálkodást illeti. Vegye fel velünk a kapcsolatot és adja át szakértő kezekbe a hulladékkezelés kérdését!