A műanyaghulladék gyűjtés kiemelt fontosságú terület

Láttak, vagy hallottak az elmúlt időszakban olyan tájékoztató műsort bármelyik médiumban, ami a környezetszennyezésről szólt?
Egészen biztosan igen, hiszen az utóbbi években kiemelten foglalkoznak a környezetszennyezéssel, és ezen belül is a műanyaghulladékok által okozott környezeti károkkal.
Lassan már nem lesz olyan élővizünk, beleértve a tengereket, folyókat egyaránt, ahol ez ne jelentene problémát. Ez tökéletesen alátámasztja azt a megfogalmazást, hogy a műanyaghulladék gyűjtésnek kiemelt területté kell válnia.
Szükséges is, hiszen nem a folyóink feladata a műanyaghulladék gyűjtése, hogy aztán a felgyűlt mennyiséget egyben leszállítsák tengervizeinkbe. Ami pedig már tényleg kész őrület, hogy az óceánok közepén, több ezer kilométerre minden szárazföldtől, műanyag szigetek alakultak ki!
Érdemes belegondolni abba, hogy ezt a célzott műanyaghulladék gyűjtéssel, majd az ezt követő feldolgozással, esetleg hasznosítással elkerülhettük volna, vagy a jövőben elkerülhetjük.
Ugye? A műanyaghulladék gyűjtésnek mindjárt értelme lesz.

Miért kell erre annyira odafigyelni?

Sajnos már ezt is hallottuk. Tényleg? Van még olyan ember ezen a bolygón, aki képtelen megérteni, hogy ennek mi a jelentősége?
Emberek! A műanyag évszázadokon át nem fog lebomlani! Ez azt jelenti, hogy még az ükunokáink is „élvezni fogják áldásos tevékenységünket”.
Mármint azt, hogy nem végeztünk szervezett, célirányos tevékenységet.
Számunkra ez egy küldetés! Azt szeretnénk elérni, hogy ne kelljen vízi élőlényeinknek csak azért kipusztulni, mert valaki, vagy valakik nem akartak a műanyaghulladék gyűjtéssel foglalkozni.

A műanyaghulladék gyűjtés közös feladatunk!

Igen, ezt csak együtt leszünk képesek megvalósítani. Azt tudjuk ígérni, hogy rajtunk biztosan nem fog múlni.
Minden olyan kellékkel rendelkezünk, ami ahhoz szükséges, hogy ezen a területen képesek legyünk megkönnyíteni az Önök életét.
Vannak szállító eszközeink a 3,5 tonnástól egészen a 12 tonnásig.
Vannak bálázó gépeink, öntömörítő konténereink, fedeles, nyitott konténereink, fém, illetve műanyag rácsboxaink. Biztosítunk különböző fémből vagy műanyagból készült edényzetet, big-bag zsákokat.
Vállaljuk, hogy a begyűjtött hulladékot elszállítjuk. És még fizetünk is érte!
Mindemellett a tevékenységhez szükséges engedélyeink is rendelkezésre állnak, és jól képzett, profi szakembergárda végzi a tevékenységet.
Mi felkészültünk, a többi Önökön múlik!