Papírhulladék

A papírhulladék szelektálása és újrahasznosítása nagyon fontos, nemcsak gazdasági, de természetvédelmi okok miatt is.

Bár a papír természetes alapanyag, ráadásul az egyéb alapanyagokkal szemben gyorsan lebomlik, ennek ellenére romboló hatással van természeti értékeinkre.

Tudta, hogy egy kilogramm papír előállításához hozzávetőlegesen 2-3 kilogramm fára van szükség? Bár mondhatjuk, hogy a fa megújuló

alapanyag, hiszen folyamatosan növekednek a növények, ám ha több fát használunk fel, mint amennyit telepítünk, akkor a természeti egyensúly felborul. A papírhulladék szelektálásával és újrahasznosításával azonban tehetünk ez ellen.

A papírgyártás másik roppant környezetszennyező mivolta, hogy rengeteg szennyező mellékterméke van, melyek beszennyezik a vizeinket és a talajt. Miért van szükség papírgyártásra? Nyilvánvalóan azért, mert a felhasznált papírnak csak töredéke kerül újrahasznosításra. Ebből látható, hogy a papírhulladék újrafelhasználása roppant fontos mindannyiunk számára.

A Duna Hulladékhasznosító Bt. nemcsak felvásárolja ezt a típusú hulladékot, de gondoskodik a szállításról, valamint a begyűjtött papírhulladék újrahasznosításáról is. Tegyünk együtt környezetünkért!

Papírhulladék cégek esetében

A cégeknél nyilvánvalóan jóval több papírhulladék keletkezik, mint egy magánszemély otthonában, ezért ez fokozott figyelmet igényel.

Cégek esetében olykor jóval bonyolultabb a helyzet, hiszen számos törvényi előírás vonatkozik rájuk, melyek be nem tartása súlyos szankciókat von maga után. Mivel mi meglehetősen nagy jártassággal és tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen, szívesen segítünk cégek hulladékgazdálkodási tervezeteiben is.

Olykor egy-egy cégnél nem mindenki van tisztában azzal, hogy mi a papírhulladék, és mi az, ami iratmegsemmisítést igényel. Éppen ezért a teljes hulladékgazdálkodáshoz nyújtunk tanácsadást, valamint az egész folyamathoz biztosítunk eszközöket és erőforrást.

A törvényi előírások ellenére még napjainkban is a vállalatok tíz százaléka a kommunális hulladékba dobja nemcsak a papírhulladékot, de a kötelezően megsemmisítendő iratokat, dokumentumokat is. Ez gazdaságtalan, egyben veszélyes is. Egyrészt kitesszük magunkat az adathalászok kénye-kedvének, másrészt megszegjük az előírásokat, mely büntetést vonhat maga után.

Működjön Ön is gazdaságosan, környezettudatosan, biztonságosan! A papírhulladék kérdését bízza ránk! Kérje munkatársaink segítségét!