Csomagolási hulladék - papirtaxi.hu

CSOMAGOLÁSI HULLADÉK

Mit nevezünk csomagolási hulladéknak? Miért fontos tudnunk egyáltalán, hogy milyen fajta hulladékkal van dolgunk? Egyáltalán oda kell figyelnünk a csomagolási hulladék tárolására, szállítására, esetleg újra hasznosítására? Sokan nem tudják, hogy ha hulladékot termelnek, érdemes feltenni bizonyos kérdéseket a teendőkkel és, ami sokkal fontosabb, a kötelezettségekkel kapcsolatban. Munkánk és életünk során naponta találkozunk olyan problémával, hogy a háztartásban, munkahelyen keletkezett „nagyobb mennyiségű” karton, illetve egyéb papírokkal mit is csináljunk.

Magánszemélyként a csomagolási hulladék nem jelenthet nagy gondot, mert akármilyen vásárlási mániával is legyen megáldva adott személy, a csomagolási hulladék miatt általában nem kell aggódni egy átlagembernek, hiszen nem termel annyi csomagolási hulladékot a háztartás, néhány élethelyzetet leszámítva ( pl. költözés, új bútorok berendezések vásárlása, stb. ), ami folyamatos odafigyelést igényelne. Azonban a vállalkozásokra és cégekre ez már így közel sem igaz, hiszen cég profiltól függ ugyan, de a hulladék tárolásával, elszállíttatásával, újrahasznosításával rengeteg cégvezető baja meggyűlt már.

Mint magánember érdemes tájékozódni azonnal, hogy ha megoldhatatlan problémának tűnik a hulladék és/vagy csomagolási hulladék elszállítása. Fontos, hogy szakértő céget hívjunk, akik minden kérdésre tudják a választ. Mivel manapság a környezetszennyezés az egyik legfőbb problémánk, tegyünk lépéseket az irányba, a csomagolási hulladék mennyiségétől függetlenül, hogy minden olyan hulladék, ami újra hasznosítható, a megfelelő helyre kerüljön, szakemberek kezébe és gondozásába.

A veszélyes hulladékra pedig hatványozottan igazak az iménti állítások. Azonban mint magánember, ha törvényt nem szegünk meg, hulladékkal kapcsolatban leginkább teendőink vannak és nem kötelezettségeink. Ez a cégekre már nem igaz, hiszen egy vállalkozás vagy cég számára, akik folytonos jelleggel ’’ termelik ’’ a csomagolási hulladékot már kötelezettségről beszélhetünk.

Szolgáltatásaink egyik profilja azoknak az ügyfeleknek a kiszolgálása, akik nem tudnak mit kezdeni a felgyülemlett papírhulladékkal. Élelmiszer boltok, éttermek, kisebb üzletek felgyülemlett papír, illetve fólia csomagolási hulladékait is elszállítjuk. A hulladék gyűjtése, illetőleg begyűjtése és a szelektív gyűjtés is azt a célt szolgálja, hogy a hulladék további kezelése a legjobb módon megvalósítható legyen. Ennek megfelelően az elkülönített gyűjtés annak kötelessége, akinél az keletkezik (a hulladék termelőjénél vagy birtokosánál).

A kereskedelmi forgalomba kerülő termékek csomagolásából keletkező hulladékot nevezzük csomagolási hulladéknak és mivel a csomagolási hulladék csomagolási céllal kerül felhasználásra ezért ismételt igénybe vételre legtöbb esetben alkalmatlan. Mivel környezetvédelmi szempontból kiemelten fontos ezen okokból kifolyólag a csomagolási hulladék csökkentése, használjunk, vásároljunk olyan termékeket, melyről tudjuk, hogy a csomagolása többször használható illetve a szelektív hulladék gyűjtés is legyen mindennapjaink része. Amennyiben nem tud eligazodni a hulladék gazdálkodás rejtelmeiben, bízza magát szakemberekre, hívja kollégáinkat a megadott elérhetőségeken és készséggel állunk rendelkezésére.

Amennyiben csomagolási hulladék szolgáltatásunk felkeltette figyelmét és szeretne segítséget kérni.

Jelezze felénk kérjen online ajánlatot!