műanyag hulladék - papirtaxi.hu

MŰANYAG HULLADÉK

Napjainkban égető probléma, hogy bárhová néz az ember, mindent körülvesz a műanyag, szinte elkerülhetetlen, hogy ne használjunk műanyagot nap mint nap. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a műanyag hulladék hol és hogyan tárolódik. Ez már ott elkezdődik, ha a legkisebb dologból indulunk ki, hogy nem szemetelünk! Közterületen a kijelölt és az arra megfelelő helyre dobjuk ki a műanyag hulladékunkat. Otthonunkban, cégünkben fontos hogy szelektíven gyűjtsük a műanyag hulladékot, hiszen az újrahasznosítást megelőzi a hulladék gyűjtése, tárolása. Újrahasznosítani a műanyag hulladékot pedig csak akkor lehet, ha az szelektíven volt gyűjtve. Látható a partnereink felsorolásában, hogy rengeteg fajta cégnek és intézménynek tudunk segítséget nyújtani. Leginkább a gyártási hulladék és csomagolási hulladék gyűjtésében, tárolásának módjaiban, szállításban és nem utolsó sorban az újrahasznosításban lesz cége számára a Duna Hulladékhasznosító Bt. a legjobb választás.

Műanyag hulladékok közül PET palackokat – tiszta, üres állapotban, csomagolási (víztiszta) fóliát, PP és HDPE műanyagot tudunk beszállítani újrahasznosítás céljából.

A műanyag fajták besorolásának megkönnyítése érdekében minden műanyagon található egy kis háromszög benne egy számmal. A háromszögben szereplő szám azt jelzi, hogy milyen fajta műanyaggal van dolgunk. A számozás 1 – 7-ig tart. Ami újrahasznosítható műanyag hulladék, az szelektív gyűjtőbe dobható.

Polietilén (PE – 1, 2, 4-es fajtájú műanyag) – újrahasznosítható műanyag

Polivinlklorid (V – 3-as fajtájú műanyag) – nem dobható a szelektív gyűjtőbe

Polipropilén (PP – 5-ös fajtájú műanyag) – újrahasznosítható műanyag

Polisztirol (PS – 6-os fajtájú műanyag) – nem dobható a szelektív gyűjtőbe

Egyéb (7-es típusú műanyag) – általában nem dobható szelektív gyűjtőbe

Kiemelten figyeljünk a műanyag hulladék szelektív gyűjtésére. A szelektív gyűjtésnek vannak feltételei, érdemes tájékozódni ezekről, hogy biztosan megfelelőképpen járjon el a hulladék gyűjtése során!

Amennyiben műanyag hulladék szolgáltatásunk felkeltette figyelmét és szeretne segítséget kérni.

Jelezze felénk kérjen online ajánlatot!